CLLD Program

Gyöngyös és a Mátra egyedi értékekkel rendelkezik mind kulturális, mind természeti, mint épített örökség tekintetében. Ezért is kiemelten fontos a kulturális és közösségi élet megújítása, közösségi alapú gazdaságfejlesztési módszertanok kialakítása és elterjesztése a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzat együttműködésével.
A TOP-7.1.1-16 azonosítószámú pályázat hozzájárul Gyöngyös kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, valamint a helyi közösségszervezés. A TOP CLLD pályázat különlegessége, hogy a támogatási összeg felhasználása a helyi közösségek bevonásával valósul meg. Ennek fényében, 13 konzorciumi taggal megalakult a Gyöngyös-Mátra Értékei Helyi Akciócsoport (HACS), ami egy ún. helyi közösségi fejlesztési stratégiában foglalta össze a helyi közösség szempontjából fontos célokat és beavatkozási pontokat.
A projekt által saját pályázati rendszeren belül válhatnak megújíthatóvá a kulturális és közösségi terek infrastruktúrái, valósulhatnak meg közösségi programok és helyi közösségszervezési tevékenységek.

CLLD logo.jpg