TOP-7.1.1-16-H-038-4 Szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztése

A felhívás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 7. prioritásához kapcsolódik, amelynek átfogó célja kísérleti jelleggel, integrált és programalapú fejlesztések megvalósítása városi szinten a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi társadalmak megújítása valamint a helyi és közösségi alapú gazdaság fejlesztése érdekében.

Jelen támogatási konstrukció keretében a Gyöngyös- Mátra Értékei Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia cselekvési tervében szereplő szabadidős egészségfejlesztési infrastruktúra fejlesztésének támogatása valósulhat meg Gyöngyös közigazgatási területén.

Gyöngyös közigazgatási területe egyedi klimatikus gyógyhely. A klimatikus adottságok mellett Gyöngyös és a közigazgatásilag hozzá tartozó Mátra egyedi lehetőségekkel bír, melyeket a levegő, a vízek és a talaj ásványi anyagokban való gazdagsága bizonyítja. A területi egyedi lehetőségeiből adódóan szükséges rekreációs és egészségfejlesztési szabadidős beruházásokat megvalósítani, melyek az aktív kikapcsolódást és a pihenést kedvelő látogatók és lakosok számára is közösségi tevékenységet biztosítanak. A fejlesztés eredményeként megvalósuló infrastrukturális beruházások hozzá járulnak a klimatikus gyógyhely ismertségéhez, erősödik az országosan is jelentős és kedvelt kirándulóhely aktív pihenést kínáló infrastrukturális kínálata, nő az érintett területen a sportra alkalmas területek nagysága.

Jelen helyi felhívás keretében a helyi támogatási kérelmek benyújtására 2018. év augusztus hó 31. naptól - 2019.év 11. hó 15. napig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került helyi támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra:

2018. év 10. hó 31. nap
2019. év 09. hó 10. nap
2019. év 11. hó 15. nap

CLLD logo.jpg