TOP-7.1.1-16-H-038-3 Gyöngyös történelmi városközpontjának kisléptékű infrastrukturális fejlesztése

A Gyöngyös- Mátra Értékei Helyi Közösségfejlesztési Stratégia a város közigazgatási területét kijelölő összefüggő akcióterületre készült és a helyi fejlesztési programok alapját jelentik. A beavatkozás eredményeként újszerű és innovatív, területi közösségi szolgáltatást biztosító fejlesztés valósulhat meg.

Jelen támogatási konstrukció keretében a Gyöngyös- Mátra Értékei Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia cselekvési tervében szereplő Gyöngyös történelmi városközpontjának kisléptékű infrastrukturális fejlesztésének támogatása valósulhat meg Gyöngyös közigazgatási területén.

Gyöngyös város történelmi városközponttal rendelkezik, mely egyedi adottságából és méretéből fakadóan jól kihasználható közösségi térként funkcionál, így hozzájárulva az identitást erősítő szerep megvalósításához hosszú távon. A város köztereinek kihasználása, a közterületek funkcionális összekapcsolása által megvalósulhat a történelmi városszerkezet áttekinthetővé és élhetővé válása. A fejlesztések eredményeként a központi tér közösségi térré alakulhat a hangulatos terek, udvarok kapcsolt kihasználásával, így a sajátos arculat ismertté válhat, az eddig kihasználatlan terek új közösségi és kulturális színtér funkciót kaphatnak.

Jelen helyi felhívás keretében a helyi támogatási kérelmek benyújtására 2018. szeptember 17. naptól - 2019. november 15. napig van lehetőség.

2018. év 11. hó 16. nap
2019. év 01. hó 31. nap
2019. év 11. hó 15. nap

CLLD logo.jpg